onsdag 30 september 2009

Mänskligt avskrap

I alldeles nysläppta numret av Galago medverkar jag och Ekta med inslaget "Mänskligt avskrap - nio porträtt från Göteborg". Arbetet gick till enligt följande modell: Ekta tecknade nio bilder av personer han sett på vår stads gator, sedan skrev jag fiktiva berättelser om deras liv. Resultatet blev bra och ganska vidrigt. Vi kommer nog göra fler saker ihop framöver.


onsdag 23 september 2009

Bokmässan

I veckan är det dags för Bok & Biblioteksmässan här i Göteborg. Följande tider har jag saker på gång:

Torsdag:
15:30 Invigningstalar på presskonferensen inför avtäckningen av Ektas affisch till Göteborgs Filmfestival.
21:00 Läser ur Det händer härGalagofesten på Belle 7, Bellmansgatan 7

Fredag:

15-16 Signerar i Galagos monter
16-16:30 Läser ur Det händer här samt signerar i Ordfronts monter
17-18 Signerar Allt jag rör vid försvinner i Kartagos monter

Lördag

15-16 Signerar Allt jag rör vid försvinner i Kartagos monter

Söndag

11-11:45 Deltar i seminariet "Vart är den tecknade serien på väg?"


onsdag 16 september 2009

Kidnappningen

Den här veckan börjar min serie "Kidnappningen" publiceras i Stockholms Fria Tidning, Göteborgs Fria Tidning och Uppsala Fria Tidning. Det är en strippserie i 40 avsnitt som handlar om en son till en rik affärsman som kidnappas. Serien baseras delvis på fallet med Fabian Bengtsson, SIBA:s VD som kidnappades här i Göteborg 2005. Han hölls fången i drygt två veckor några kvarter från min gamla lägenhet, innan han släpptes fri i Slottsskogen. I min serie har jag ändrat några detaljer, exempelvis utspelar det hela sig i Stockholm och inte i Göteborg. Berättarmässigt är jag influerad av Jan Lööfs Felix-serier, och av europeisk sjuttiotalsfilm, typ Jean-Pierre Melvilles Den röda cirkeln och Costa-Gavras Z.



måndag 14 september 2009

Kreativ helg

Varje dag är arbete, vardag såväl som helg. Nu har jag skissat sidan 145 på serieromanen. Det rör sig framåt. Och i goda vänners lag går det så mycket lättare.










torsdag 3 september 2009

Fildelning 2.0

Den här serien heter "Föda" och publicerades i Ord & Bild 3/2009. Den handlar om några olika matinrättningar här i Göteborg.