tisdag 21 augusti 2012

Seminarier i Skåne

I helgen äger två seminarier om Smålands mörker rum i Skåne, under titeln "Mellan spöknippet och blåsippan". Med utgångspunkt i boken diskuteras den moderna fascistiska och högerradikala rörelsens utveckling. Varför vinner extremhögern mark i allt fler europeiska länder? Vilka är det som lockas av deras idéer? Vad kan göras för att möta det växande hotet? Smålands mörker kommer finnas för försäljning på plats.

Fredag 24/8 klockan 18 på India Däck i Lund.

Lördag 25/8 klockan 15 på Amalthea Bokkafé i Malmö.

lördag 18 augusti 2012

Världens Ende # 3

Det tredje numret av Världens Ende har temat förfall. Läs bland annat om en urspårad dokusåpa, om farlig teknik, om ett översvämmat Göteborg, om en tid på dagis, om livet på ett callcenter, om existens och politik, om döda musiker och om hur man slutar ängslas och lär sig älska undergången.

Medverkar gör bland annat Åsa Grennvall, Mathias Wåg, Henrik Bromander, Hanna Gustavsson, Jon Mårtensson, Pär Thörn, Lisa Ewald och Hanna Petersson.

Omslag av Erik Rask.

Ute i slutet av september.

fredag 17 augusti 2012

Läsning ikväll

Ikväll klockan 19.30 gör jag och Jon Mårtensson en uppläsning under den pågående utställningen Risk på Galleri Thomassen, Götabergsgatan 26. Läs mer om det hela här.