torsdag 23 oktober 2014

Lukas & the Aspies

Nu börjar kortfilmen som jag gjort tillsammans med regissören Anders Gustafsson bli klar. Det är en barn- och ungdomsfilm, inspelad i Danmark, med titeln "Lukas & the Aspies".

Filmen handlar om trettonårige Lukas som bor på ett hem för ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Han har det helt okej, han spelar musik och sysselsätter sig med sitt stora intresse, tatueringar. Men hans högsta dröm är att få komma hem till sin familj igen. Den här helgen ska han få hälsa på dem, hans lillebror Kasper fyller år. Men helgen blir varken som Lukas eller familjen har tänkt sig.

Mer info, se produktionsbolaget Profile Pictures

Ett par stillbilder från filmen:






tisdag 14 oktober 2014

Ny serie

Idag skissade jag klart sidan fem av femtiotvå på titelserien till min kommande bok Kurs i självutplåning.


fredag 10 oktober 2014

Mörkret fortsätter

Föreställningen Smålands mörker spelar vidare under hösten. Förra veckan spelades den i Nybro och fick en fin recension. Tidigare har den recenserats i bland annat Svenska Dagbladet som kallade den "stark, intelligent och ytterst angelägen" och i Expressen som menade att den "måste ses".


onsdag 8 oktober 2014

Kurs i självutplåning

I mars 2015 släpps min nya bok på Galago, Kurs i självutplåning.

Maria ser fram mot några veckors sommarkurs i clownteater. Hon vill komma bort från stan, bort från allt jobbigt. Vad hon inte vet är att det kommer bli en omtumlande upplevelse som förändrar saker för alltid när den mysiga stämningen kursdeltagarna emellan förbyts i vuxenmobbning och maktfullkomlighet. Men Maria är trött på att knyta näven i fickan och bestämmer sig för att slå tillbaka.

Kurs i självutplåning samlar förutom titelserien en rad berättelser av Henrik Bromander där livet ställs på sin spets och blir till blixtrande allvar. Han skildrar arbete, ensamhet och kamp som ingen annan i Seriesverige idag. Tidigare har han bland annat gjort den kritikerrosade serieromanen Smålands mörker, som även dramatiserats. Senast var han aktuell med romanen Riv alla tempel.

Obs, omslaget är tillfälligt.

måndag 6 oktober 2014

Våld & pedagogik

Under hösten jobbar jag och regissören John Hanse med ett scenkonstprojekt med arbetstiteln "Våld och pedagogik". Projektet utgår från Bertolt Brechts lärostycke Åtgärden, och undersöker politiskt våld i en samtida kontext. Nedan några foton från förstudien.