onsdag 30 juli 2008

fredag 18 juli 2008

Lite försenad hype

På Expressens kultursida idag tipsar Jessica Björkäng om serier att läsa i sommar.
Om min bok "Tidigt på morgonen" skriver hon: "En man som vill hämta upp sin drunknade fru från Estoniavraket, en lottovinst som ändå inte förändrar något, en rättegång mot en far som förgripit sig på sin dotter. Henrik Bromander lyckas i några korta serienoveller dyka ner i bråddjupet av Sveriges ångest".



måndag 14 juli 2008

Nya Galago

Nu finns Galago 93 ute, där jag har med serien "Hej då, Herr Ost". Här kan ni kolla på en av sidorna ur den.


måndag 7 juli 2008

Samhällets dom

Den här serien gjorde jag ursprungligen till Planka.nu för någon bok de skulle ge ut. Sedan blev det aldrig något av det, så jag hade med den i fansinet Deliriumkatten, och senare färglade jag serien och hade med den i Tilt, en antologi som Galago gjorde ihop med Socialstyrelsen. Nu har Planka lagt upp serien på sin hemsida, men i den gamla svartvita versionen. Här har ni den i fina färger.




söndag 6 juli 2008

Det är Paolo

Serien publicerades ursprungligen i Ordfront Magasin 1-2/08. Den är baserad på en sann händelse, läs mer här.



lördag 5 juli 2008

Lågvattenmärken i konsthistorien

De flesta av de här skämtteckningarna har publicerats i Tidningen Konstnären mellan 2006 och 2007. Temat är "Lågvattenmärken i konsthistorien".





tisdag 1 juli 2008

Modern klassiker

Den här serien gjorde Svenska Dagbladets ledarredaktion förbannade, och så blev jag hotad med stryk av en liberal krönikör (inlägget senare raderat, synd på underhållningsvärdet). Serien publicerades ursprungligen i Ordfront Magasin 4-5/08.

En fråga

Publicerad i Ordfront Magasin 3/08.

Nu börjar det

Nu börjar jag också blogga. Tanken är mest att lägga upp serier till allmän beskådan, som ett komplement till min vanliga hemsida.

Jag börjar med att publicera en liten grej som gick i förra numret av Ordfront Magasin. Den handlar om svensk utrikespolitik.