onsdag 22 januari 2014

Begränsat utrymme

Nu kan man köpa biljetter till Turteaterns uppsättning Begränsat utrymme, som baserar sig på mina serier. Premiär den 15/2 i Kärrtorp. Klicka här för mer information!


tisdag 21 januari 2014

Smålands mörker - teaterpjäsen

Här är en affisch för teaterpjäsen Smålands mörker. Jag har skrivit den, John Hanse regisserar och i rollen som Erik ser vi Edvin Bredefeldt. Premiär på Regionteatern i Växjö den 6/3.


onsdag 15 januari 2014

Sydsvenskan och GT

Två fina recensioner av Korrespondensteorin har publicerats på sistone. I Sydsvenskan skriver Patrik Svensson att den är "en liten dörr in till en verklighet som blivit närmast helt osynlig för den maktbärande mediala, kulturella och politiska samhällsklassen idag. Det är något ganska unikt och jag vill mena att Henrik Bromander inte bara är en av sin generations mest begåvade, utan också alldeles nödvändig." Läs hela recensionen här.


Och i GT skriver Agnes Arpi bland annat: "Henrik Bromander lever och verkar i Göteborg, och hans betraktelse över staden och dess berömda anda är stundtals så träffsäker att jag måste läsa högt. Han passerar många platser - Tynnered, Högsbo och Gårda - på vägen mot något beständigt och tryggt. De i hans version sorgliga och döda områdena varvas med kommunens bolagiseringar, donationskulturen som byggde staden och allt som inte sades i samband med Götheborg-jippot." Läs hela texten här.