onsdag 10 december 2008

Allt jag rör vid försvinner

I april nästa år släpps mitt nya seriealbum, "Allt jag rör vid försvinner", på Kartago förlag. Här har ni den så kallade säljtexten:

I denna ovanliga antologi har serieskaparen och författaren Henrik Bromander skrivit manus till fjorton serietecknare, illustratörer och fotografer. Det är en samling historier som speglar tillståndet i Sverige och världen idag. Vi får bland annat möta ett par som nyligen fått barn och bjuder sina vänner på middag, utan att berätta att de serverar moderkaka till efterrätt; vi träffar en fanatisk beundrare av artisten Meat Loaf; vi möter en pojke som inleder en sexuell relation med en myrslok; vi följer en dag i en medelålders kvinnas liv där eftermiddagen omärkligt glider över i kväll och ensamheten ligger som en dimma över allt.

Berättelserna är omtumlande och präglade av Henrik Bromanders säregna förmåga att skildra fascinerande människoöden. I samverkan mellan text och bild föds dessutom något alldeles nytt.

De som bidragit med bilder är: Anneli Furmark, Kolbeinn Karlsson, Nanna Johansson, Marcus Nyblom, Simon Gärdenfors, Petter Sjölund, Calle Thörn, Hanna Petersson, Sandro Müntzing, Pontus Lundkvist, Jonas ”Pike” Dahlström, Carl Hedsved, Marcus Ivarsson och Anders Végh Blidlöv.

Här kan ni kolla in utdrag ur några av serierna:


Simon Gärdenfors


Sandro Müntzing

Kolbeinn Karlsson


Anders Végh Blidlöv