onsdag 29 april 2009

Köp boken

Nu finns "Allt jag rör vid försvinner" ute i butikerna. Köp den för en billig peng på exempelvis Bokus.

måndag 27 april 2009

Första maj

Det enda rätta att göra om du befinner dig i Göteborg på fredag.

onsdag 22 april 2009

Spx

I helgen är det dags för Small Press Expo i Stockholm. Det äger rum i Hörsalen på Kulturhuset. Jag kommer finnas vid Kartagos monter för signering av "Allt jag rör vid försvinner". Klockan 15:00 på lördag kommer jag och några av tecknarna i boken prata om projektet i Studio 3 på Kulturhuset. Mer information om Spx hittar ni här.

torsdag 16 april 2009

Högsbo


För några år sedan var jag nära att bli bostadslös, men det ordnade sig i sista stund då jag fick tag på en andrahandslägenhet i Högsbo, i närheten av Axel Dahlströms torg. Lägenheten tillhörde en gammal tant som låg inför döden på ett vårdhem, så jag fick ta över alltsammans med möbler och allt under månaderna som var kvar. I flera månader levde jag bland kvinnans saker, drack kaffe med hennes servis, tittade på de gamla fotografierna på väggarna och dammade porslinsfigurerna i fönstret. I Högsbo bodde det mest pensionärer, och jag var på väg att förvandlas till en av dem. På dagarna gick jag ibland ner till torget, där det förutom ett fint höghus fanns ett litet bibliotek. Där kollade jag min mejl och slösurfade, och hösten 2006 röstade jag där också, rött så klart. Men det spelade ju ingen roll i slutändan, som det sällan gör. Alliansen tog över och tanten dog, så jag var tvungen att flytta vidare. Nu har biblioteket i Högsbo skaffat sig en blogg där de skrivit fint om Tidigt på morgonen, och så har de intervjuat mig och Marcus Nyblom om vilka böcker vi gillar och sådana saker.

måndag 6 april 2009

Releasefest

Releasefesten för "Allt jag rör vid försvinner" äger rum på Landet i Stockholm fredagen den 24:e april mellan 20 och 01. Landet ligger vid Telefonplan, i närheten av Konstfack. Arrangerar gör klubben Cosy Den och Kartago förlag.
Artisterna som spelar är Rigas den andre och Jon Mårtensson.

Rigas den andre bor i Årsta och gör skweee, en genre som skulle kunna beskrivas som en blandning mellan techno och blipblop. Andra beskriver den som ”långsam r’n’b”. Resultatet är en instrumentalmusik som låter både karg och varm på samma gång, helt modern men ändå väldigt gammal. Rigas den andre är aktuell med EP:n Valla torg på finska skivbolaget Harmönia. Senare i vår släpper han ett fullängdsalbum på Flogsta Danshall.

Rigas den andre på Myspace
Flogsta danshall

Jon Mårtensson gör smutsig electro som hämtat inspiration från Biskopsgårdens människoförakt, Ernst Jüngers Berlin och slätterna i Västmanland. Han har även gjort samarbeten med rapparen Aggro, bland annat terrorhyllningen Sagerska palatset, som gått varm i autonoma vänsterkretsar. Nu uppträder de tillsammans för första gången.

Jon Mårtensson på Myspace

Dessutom DJ:ar flera av de medverkande i boken, nämligen Simon G, Hanna P, Kolbeinn, Sandro och Petter Sjölund.


söndag 5 april 2009

Omslag

Det drar ihop sig till släppet av "Allt jag rör vid försvinner". Boken kommer finnas ute vecka 17, på fredagen den 24/4 är det en releasefest i Stockholm, mer information kommer här inom kort. Tills dess kan ni kolla in det färdiga omslaget, tecknat av Anneli Furmark och formgivet av Tyra von Zweigbergk.