fredag 1 juni 2012

Ännu fler recensioner

Den fantastiska responsen för Smålands mörker fortsätter!

I Sydsvenskans recension skriver Patrik Svensson bland annat: "Jävlar vad Henrik Bromander gör det bra. Det stora och mäktiga med Smålands mörker är just hur han verkligen går in i de för honom främmande världarna och försöker förstå dem. Varför blir man fascist? Vilka tankar, tänkare, böcker och filmer leder en dit? Vad i just fascismen kan tänkas attrahera en trasig tonåring från arbetarklassen i Nässjö?"

I Arbetarbladet skriver Bodil Juggas bland annat: "Fenomenala Bromander kopplar öppenhjärtig text till brutal bild i sin obarmhärtigt belysande tegelstensserieroman."

I facktidningen Publikt skriver Sanna Töringe "Detta är stor litteratur, med en berättelse som förklarar hur saker kan hända."

I Norra Skåne skriver Gabriella Elofsson "Eriks dragning mot det högerextrema har många skrämmande ekon i den aktuella och nära verkligheten (läs Mangs, Breivik). Men Bromander har gjort Erik till en karaktär som det är lätt att känna för, och med."

Och bloggen Bokstävlarna skriver bland annat: "Det är tung läsning, men oerhört gripande. Henrik Bromanders tegelsten till grafiska roman är inget annat än djupt imponerande."