onsdag 20 juni 2012

Mer!

I en recension av Smålands mörker i Smålandsposten skriver Jonas Ellerström bland annat: "Det finns några mycket mörka stråk i Henrik Bromanders roman. Det finns ett stort, desperat allvar bakom beskrivningen av en ung man som alltför många hade kunnat bli, och det ligger en respektingivande oräddhet över sättet att berätta hans historia."

Bokhora skriver Johanna Ögren "På något vis, jag vet inte varför, så får jag samma känsla här som av Kristian Lundbergs Yarden. Och då ska ni veta att de skiljer sig åt på så många vis, genre, omfång, format, etc, men de har det här engagerande, berörda draget gemensamt. Rakt in i hjärtat vid läsningen."

Och imorse medverkade jag i en kort intervju i P4 Jönköpings program Morgonskiftet.

torsdag 14 juni 2012

Stockholm i helgen

Imorgon fredag 15/6 klockan 14.15 är det ett seminarium om Smålands mörker och den moderna högerextremismen på ABF i Stockholm. Deltar gör Mathias Wåg, Dele Hess, Tommy Sundvall och jag.



Och på lördag 16/6 klockan 9-18 är det Anarkistiska bokmässan på Skarpnäcks kulturhus. Jag kommer finnas på plats och sälja böcker.

tisdag 5 juni 2012

Biblioteket i p1

Idag medverkade jag i Kulturradions litteraturprogram Biblioteket, som hade ett specialprogram om serier där även Anneli Furmark och Joakim Pirinen deltog. Lyssna här.

söndag 3 juni 2012

Ett sekel av syndikalism

För att fira SAC Syndikalisternas hundraårsjubileum har Federativs förlag gett ut den fantastiskt fina antologin Ett sekel av syndikalism, där man kan läsa historien om Sveriges stridbaraste fackförening. Jag medverkar med serien "Sanningen är ett märkligt ting". Köp boken här.





fredag 1 juni 2012

Ännu fler recensioner

Den fantastiska responsen för Smålands mörker fortsätter!

I Sydsvenskans recension skriver Patrik Svensson bland annat: "Jävlar vad Henrik Bromander gör det bra. Det stora och mäktiga med Smålands mörker är just hur han verkligen går in i de för honom främmande världarna och försöker förstå dem. Varför blir man fascist? Vilka tankar, tänkare, böcker och filmer leder en dit? Vad i just fascismen kan tänkas attrahera en trasig tonåring från arbetarklassen i Nässjö?"

I Arbetarbladet skriver Bodil Juggas bland annat: "Fenomenala Bromander kopplar öppenhjärtig text till brutal bild i sin obarmhärtigt belysande tegelstensserieroman."

I facktidningen Publikt skriver Sanna Töringe "Detta är stor litteratur, med en berättelse som förklarar hur saker kan hända."

I Norra Skåne skriver Gabriella Elofsson "Eriks dragning mot det högerextrema har många skrämmande ekon i den aktuella och nära verkligheten (läs Mangs, Breivik). Men Bromander har gjort Erik till en karaktär som det är lätt att känna för, och med."

Och bloggen Bokstävlarna skriver bland annat: "Det är tung läsning, men oerhört gripande. Henrik Bromanders tegelsten till grafiska roman är inget annat än djupt imponerande."