tisdag 7 april 2015

De första recensionerna

Två fina recensioner av Kurs i självutplåning har publicerats. I Svenska Dagbladet skriver Elias Björkman: "Bromander visar här effektivt på sin spännvidd, likväl som han ger prov på en extremt fascinerande, vissa skulle förmodligen kalla den cynisk eller nihilistisk, världssyn; ett bättre sätt att spegla Sverige våren 2015 är svårt att tänka sig."

På annan plats i Svenska Dagbladet skriver Adam Svanell om samma bok: "Det finns något väldigt oförställt över Henrik Bromanders serier. En sorts absurdistisk realism, om något sådant är möjligt. Han är egentligen bäst i det långa formatet, men nya samlingen Kurs i självutplåning är ändå läsvärd."

I Göteborgs-Posten skriver Hanna Jedvik bland annat: "Bromanders naivistiska svartvita teckningsstil påminner visserligen om många andra svenska serietecknares, men utan tvekan finns det något eget och personligt i hans berättande (...) Som mest slagfärdigt blir det när Bromander tar sig an arbetsrättsliga frågor och skildrar den cyniska telemarketingbranschen i serien Chefen eller situationen för bemanningsanställda på det påhittade speditionsföretaget UPX."