torsdag 8 februari 2018

Recensioner Blue Dreams

Biljetterna till Blue Dreams sålde slut på trettio sekunder när de släpptes för någon vecka sedan. Flera tidningar har recenserat föreställningen och det har varit fina omdömen:

"Blue Dreams är en säregen helhetsupp­levelse som utforskar nya sätt att ta sig an teatern som konstform – och där formexperimentet faktiskt blir betydelsebärande. Scenen är pjäsen"
Kristina Lindquist, Dagens Nyheter

"Det är en realism utöver det vanliga som uppnås genom intimiteten i bilen som kombineras med skådespelarnas ypperliga improvisationsförmåga.(...) Jag måste säga att Blue Dreams bjuder på en teaterupplevelse som är synnerligen övertygande och faktiskt något av det starkaste jag upplevt på mycket länge"
Clemens Altgård, Skånska Dagbladet

"Knivskarpt komponerad föreställning. (...) I Public Plots uppsättning är tekniken och den udda spelplatsen ingen hipp dekoration till upplevelsen, utan ett nödvändigt redskap för att synliggöra en berättelse som vi alla redan känner till, men väljer att bortse från"
Boel Gerell, Sydsvenskan

"Henrik Bromander har skrivit den improvisationsbaserade dialogen, som utageras konstlöst och dynamiskt, i regi av John Hanse. Kollektivet Public Plot använder koncept som haft stor framgång med exempelvis tyska Rimini Protokoll, dvs att man gör publiken till vittne i en rundtur på stan, där man i verkliga miljöer vill belysa en samhällsfråga"
Theresa Benér, Svenska Dagbladet

"Spännande och trovärdigt"
Barbro Westling, Aftonbladet