tisdag 11 augusti 2009

Succé

Ett gäng fina recensioner av Det händer här:

I Expressen skriver Therese Bohman bland annat: "Det är just lyhördheten som gör Det händer här så stark. Personerna är mänskliga i varje liten detalj, ner till de dunklaste tankar och vrår där Bromander rör sig på en perfekt nivå – jag tänker att det vore så lätt hänt att låta det äckliga eller konstiga ta överhanden, att göra det hela till en uppvisning i alla de skumma tankar man kan hitta på åt en litterär figur. Men Henrik Bromander låter sina fyra personer vara precis så äckliga och konstiga som människor som uppfattas som helt normala faktiskt är."

I Helsingborgs Dagblad skriver Marie Pettersson bland annat: "Det är dödligt patetiskt romantiskt. Henrik Bromander är blod i den svenska samtidsprosan."

I Nerikes Allehanda (ingen länk) skriver Marita Johansen bland annat "Det är snyggt och det är eget. Och det ger mersmak för vad Henrik Bromander kan komma att ge ut framöver."

Och i Arbetarbladet skriver Kristian Ekenberg bland annat: "Om Per Hagman och Linda Skugge hade fått ett barn tillsammans, hade detta barn skrivit som Henrik Bromander (...) Medan Per Hagman numera ägnar sig åt att skriva artiklar om, typ, ostron, kan Henrik Bromander fylla luckan i bokhyllan där unga vuxna med hjärnor letar efter vackert skrivna identifikationspunkter."