tisdag 11 augusti 2009

Tre recensioner till

Som vanligt träffar Siska Humlesjö mitt i prick på Högsbo biblioteks blogg: "Bromander i novellform utan illustrationer är något helt annat än serierna. Det typiska äcklet är inte lika framträdande men istället är det Bromanders fascinerande förmåga att förmedla människor inifrån, deras tankar och logiska resonemang, på ett underbart realistiskt sätt som kommer fram. Inget är dolt, människors depraverade lustar blir logiska, äkta och på något sätt en del av det som gör dem mänskliga (...) Som vanligt är bikaraktärerna nästan lika fascinerande som huvudpersonerna. Som vanligt är det ganska mycket äckel och framförallt, som vanligt är det jävligt bra."

I Aftonbladet skriver Petter Lindgren bland annat: "Det är lätt att fästa sig vid Bromanders karaktärer, vilket ger hopp inför kommande projekt. Det här är helt uppenbart en författare som kan bli hur bra som helst."

Och på Lavaland är Henrik Söderström lite försiktigt avvaktande men ändå rätt positiv: "En av de saker jag uppskattar mest med Bromander är hans empati, viljan att förstå och gå upp i olika situationer för att lära sig (och oss) något, en egenskap som jag tycker få moderna författare kan sägas äga (...) Det händer här är en utomordentlig liten roman/novellsamling, men jag är övertygad om att Bromander både kan och kommer överträffa den."